Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Meg tudja oldani ezt valaki?

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
535
Már egy ideje próbálkozom vele de sajnos hiába, valahogy nem jó az eredmény.
Eddig az
F=k*((q1*q2)/r^2)
Képlettel próbálkoztam de nem helytelen az eredmény.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
Minek kéne lennie az eredménynek? Nekem képlettel `3,85*10^{-18}` jön ki, ami nem tűnik irreálisnak.

EDIT: Itt a menete:
`F=k*\frac{q_{1}*q_{2}}{r^{2}}`
`\frac{F*r^{2}}{k}=q_{1}*q_{2}`
`q_{1}=q_{2}`
`\frac{F*r^{2}}{k}=q^{2}`
`\sqrt{\frac{F*r^{2}}{k}}`

`F=7.01*10^{-21}\ N`
`r=4.36*10^{-3}\ m`
`k=8.988*10^{9}\frac{Nm^{2}}{C^{2}}`

`q=\sqrt{\frac{(7.01*10^{-21})*(4.36*10^{-3})^{2}}{8.988*10^{9}}}`
Módosítva: 7 éve
0