Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Százalék számítás

Főoldal » Középiskola » Matematika
922
Egy 12gramm tömegű ruhaanyag 96% vizet tartalmaz. Az anyag tömege száradás után lecsökken 2grammra. Hány %-ék nedvesség van ekkor az anyagban?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A 12 gramm tömegű ruha 96%-a víz, tehát 4%-a anyag. Ez azt jelenti, hogy az anyag tömege `12*0.04=0.48\ g`. Mivel az anyag tömege nem változik, csak a vízé, ezért a kicsavart ruhában is ugyanannyi anyag lesz. Ez alapján a kicsavart ruhában a víz tömege `2-0.48=1.52\ g`. Ezután kiszámolod, hogy mekkora része víz a teljes tömegnek:
`\frac{1.52}{2}=0.76=76%`
76% nedvesség van ekkor a ruhában.
Módosítva: 7 éve
0