Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Térgeometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
1454
Mekkora szöget zàr be a T területű paralelogramma két átlója, ha hisszük e és f ?
e=12cm f=18cm T=57cm²
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
*hosszuk
0

Az átlók felezik egymást, valamint `\sin\alpha=\sin(180-\alpha)`. Az átlók négy háromszögre osztják a paralelogrammát, egynek területe `\frac{e}{2}\frac{f}{2}\sin\alpha`. Szorozd ezt néggyel!
0