Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Írj 10 fontos információt az ókori görög kultúráról és 5-öt az ókori kínai kultúráról!

449
Segítsetek pls nem tudom hogy mit írjak, előre is köszi a válaszokat
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Ének/zene

Válaszok

3
0

Ókori görög kultúra: Vallásuk szerint az Olümposz hegye az istenek lakhelye. A görög filozófia legfőbb kérdéseik a világegyetem keletkezésére, az emberi létre vonatkozott: keletkezés, létezés, elmúlás problémái; az erkölcs, a társadalmi lét, illetve a természet rendje, törvényei. A művészetben divatos volt a természetfeletti lények ábrázolása. Ekkor élt a híres költő, Homérosz, aki maradandót alkotott az irodalom terén.


Ókori kínai kultúra: A kínai ókor a kínai történelemnek az i. e. 18. század – i. sz. 220 közötti időszakát öleli fel. Az első bizonyítottan létezett dinasztia a Shang volt. Kína legnagyobb építészeti alkotását, a Nagy Falat ekkor kezdték el építeni. Kína földrajzi fekvése miatt sokáig a külvilágtól elzártan fejlődött. Az állam kialakulásával párhuzamosan megjelent az a bonyolult , több ezer jelből álló kíni írás, amelyet ma is használnak.
0

Ókori kinai kultúra
Kína még Indiànál is zártabb világ, önálló civilizációs központ, hatalmas hegysegek veszik körül.
A Nagy Fal a kínai civilizáció legismertebb alkotása. Nem egyszerre készült, évszázadokon át épült foglyok és közrendű szabadok által.
Az uralkodók hamvait egész hadseregnyi agyagkatona őrzi.
A porcelán és a selyem Kína fontos kiviteli cikkei voltak egész történelme során. A selyemhernyók eledele az eperfalevél.
A kínai civilizáció számos technikai találmánnyal megelőzte a Közép-Keletet és Európát ( selyem, papír, porcelán, puskapor)
A Selyemút gazdasági és kulturális kapcsolatot jelentett Kína, India és Közel-Kelet között.
Ket vallási rendszer alakult ki: a konfucianizmus és a taoizmus, mindkettőben fontos szerepe van a hagyomànyoknak és a felsőbbség tiszteletének.


0