Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Csatoltam képet

Főoldal » Középiskola » Matematika
595
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a)
`\frac{2x+3y}{4x+2y}=\frac{9}{10}`
Keresztbe szorzol:
`20x+30y=36x+18y`
`12y=16x`
`1=\frac{16x}{12y}`
`1=\frac{4}{3}*\frac{x}{y}`
`3/4=x/y`

b)
`f(x)=x^{2}-11x+30=(x-5)(x-6)`
`f(x+1)=[(x+1)-5]*[(x+1)-6]=(x-4)(x-5)`

`\frac{f(x+1)}{f(x)}=\frac{(x-4)(x-5)}{(x-5)(x-6)}=\frac{x-4}{x-6}`
0