Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

KERLEK!!!

Főoldal » Középiskola » Fizika
681
Egy kő kútba esik. A kút mellett állo ember a kő indulásától számitott 4s mulva halja a csobbanást. Milyen mély a kút?
Az úttörvény képletével: x=v0t+at²/2
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`h=v_{0}*t+\frac{a}{2}*t^{2}`

Tudod, hogy `v_{0}=0`, mert a kő a kút tetejéről indul, ezért az első tag eredménye 0 lesz.
A gyorsulás ebben az esetben `g\approx10\frac{m}{s^{2}}` (mert szabadesésről van szó). Tudjuk még, hogy `t=4\ s`

`h=\frac{1}{2}a*t^{2}=\frac{1}{2}*10\frac{m}{s^{2}}*(4\ s)^{2}=5\frac{m}{s^{2}}*16\ s^{2}=80\ m`
A kút 80 méter mély.
0