Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
555
9+6b=b²
Mennyi a b?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`9+6b=b^{2}`
`9+6b-b^{2}=0`
`-b^{2}+6b+9=0`
`b^{2}-6b-9=0`
`b=\frac{-(-6)\pm\sqrt{(-6)^2-4*1*(-9)}}{2*1}`
`b=\frac{6\pm\sqrt{36+36}}{2}`
`b=\frac{6\pm\sqrt{72}}{2}`
`b=\frac{6\pm6\sqrt{2}}{2}`
És akkor itt szétválasszuk őket, mert két eredményünk lesz a b1 és b2

b₁:
`b₁=\frac{6+6\sqrt{2}}{2}`
`b₁=3+3\sqrt{2}`

És a b₂:
`b₂=\frac{6-6\sqrt{2}}{2}`
`b₂=3-3\sqrt{2}`
0