Keresés

Keresendő kifejezés:

Toplista

Toplista
  • betöltés...

Segítség!

Ahhoz, hogy mások kérdéseit és válaszait megtekinthesd, nem kell beregisztrálnod, azonban saját kérdés kiírásához ez szükséges!

Matek házi SOS!!!

107
Valaki tudna segíteni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
11.
Itt csak egyszerűen behelyettesíted az intervallum értékeit, és koordináta rendszerben ábrázolod.
Például x= -4, akkor y = 5. Amikor az összes számra kiszámoltad, akkor nagyjából látni fogod, hogy milyen alakja lesz a függvénynek.
12.
Ezt részletesen leírni kicsit bonyolult. A lényeg az, hogy mivel háromszögről beszélünk így tudod a harmadik szögét. Behúzol egy magasságot úgy, hogy az a magasság ne az ismert oldalhoz tartozzon, mivel ekkor az ismert oldal a derékszögű háromszög átfogója lesz, és kiszámolhatod a derékszögű háromszög oldalait (szögeit ismerted, mivel az egyik szög változatlan lesz és az egyik derékszög, a harmadik pedig az előző kettőből számolható).
Ha pedig meg van egy magasság a háromszögben, illetve a szögek, akkor a többi oldalt már könnyen tudod számolni színuszokkal, illetve koszínuszokkal.
0

Ha esetleg vettek a szinusz-tételt, akkor azzal is megoldatod. Tudod, hogy a kisebb szöggel szemben lesz a kisebb oldal. Felírhatod a tétel alapján, hogy:
`\frac{\sin28°}{\sin96°}=\frac{x}{31\text{ cm}}`

`x=31\text{ cm}*\frac{\sin28°}{\sin96°}`
1

Itt tényleg csak arról van szó, hogy fogod szépen sorban a számokat és behelyettesíted `x` helyére. Nem ábrázoltam mindet, hogy neked is legyen vele dolgod, de elkezdtem.
`f(-4) = 5`
`f(-3) = 0`
`...`
Remélem nem gond, hogy paint-ben csináltam.
-1