Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi SOS!!!

Főoldal » Középiskola » Matematika
566
Valaki tudna segíteni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
11.
Itt csak egyszerűen behelyettesíted az intervallum értékeit, és koordináta rendszerben ábrázolod.
Például x= -4, akkor y = 5. Amikor az összes számra kiszámoltad, akkor nagyjából látni fogod, hogy milyen alakja lesz a függvénynek.
12.
Ezt részletesen leírni kicsit bonyolult. A lényeg az, hogy mivel háromszögről beszélünk így tudod a harmadik szögét. Behúzol egy magasságot úgy, hogy az a magasság ne az ismert oldalhoz tartozzon, mivel ekkor az ismert oldal a derékszögű háromszög átfogója lesz, és kiszámolhatod a derékszögű háromszög oldalait (szögeit ismerted, mivel az egyik szög változatlan lesz és az egyik derékszög, a harmadik pedig az előző kettőből számolható).
Ha pedig meg van egy magasság a háromszögben, illetve a szögek, akkor a többi oldalt már könnyen tudod számolni színuszokkal, illetve koszínuszokkal.
0

Ha esetleg vettek a szinusz-tételt, akkor azzal is megoldatod. Tudod, hogy a kisebb szöggel szemben lesz a kisebb oldal. Felírhatod a tétel alapján, hogy:
`\frac{\sin28°}{\sin96°}=\frac{x}{31\text{ cm}}`

`x=31\text{ cm}*\frac{\sin28°}{\sin96°}`
1

Itt tényleg csak arról van szó, hogy fogod szépen sorban a számokat és behelyettesíted `x` helyére. Nem ábrázoltam mindet, hogy neked is legyen vele dolgod, de elkezdtem.
`f(-4) = 5`
`f(-3) = 0`
`...`
Remélem nem gond, hogy paint-ben csináltam.
-1