Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SURGŐS!!

Főoldal » Középiskola » Fizika
1056
Az első emelet magasságába 6m-re függőlegesen felfelé dobunk egy labdát . Minimálisan mekkora sebességgel kell indítanunk, hogy aki kinyúl az ablakon elkaphassa?
megoldás: 10,95 m/s
A sebesség egyenlet, uttörvény, Galilei képletek segitségével.
KÉRLEK SZÉPEN EGY KIS MAGYARÁYATTAL IS!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Ez egy függőleges hajítás felfelé.
A hajítás magasságát a következő képlettel kapod: `h = v_0^2/(2*g)`.
Ebben a `h` a magasság, `v_0` a kezdő sebesség és `g` a nehézségi gyorsulás.
`h = 6`, `v_0` a keresett érték (10,95) és `g = 10`.
A fenti képlet pedig úgy jön ki:
`x = v_0*t - g/2*t^2`, ahol `t = v_0/g`.
0