Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérlek vezesétek le a 17-es feladatot nekem!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
560
Sűrgős!!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Ha a szám 5-tel osztva `h` hányadost és `m` maradékot ad, akkor a szám `5h+m` alakú, ahol `m in {0,1,2,3,4}`. A feladat szerint most `m=h+2`. Mivel egyik sem lehet negatív, valamint `m` nem lehet nagyobb 4-nél, ezért csak a következő megoldások vannak:
`h=0` és `m=2`, tehát a szám `5*0+2=2`
`h=1` és `m=3`, tehát a szám `5*1+3=8`
`h=2` és `m=4`, tehát a szám `5*2+4=14`
0