Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tudna segíteni?

Főoldal » Középiskola » Matematika
436
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1.
Egyszerűen felírod a kétjegyű négyzetszámokat: 16, 25, 36, 49, 64, 81.
Ebből kivalásztod a B halmaznak megfelelőket: 3+6=9 és 8+1=9.
2.
130° melleti belső szög az 50°, ebből következik, hogy a másik két szög összege is 130°. Két eset van, mivel egyenlő szárú:
a) 2 darab 50°-ú szög van, ekkor a harmadik szög az 180°-2*50°=80°
b) a másik két szög egyenlő: 130°/2=65°
3.
Itt akár Pitagorasz-tétellel is megkaphatod a harmadik oldalt (ha háromszögben akarsz gondolkozni): 4-3=1. Tehát a harmadik oldal 1, azaz cos α = 1/2 vagy -1/2, és itt figyelembe veszed, hogy tompaszögről volt szó, ezért -1/2.
4. c.
Általában "nem" szóval tagadunk matematikában.
0