Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segitsetek kerlek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
717
Nem ertem ezt a feladatot kerlek segitsetek mert hiaba probalom nem sikerul
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A 26" 66 cm, ez a kerék átmérője. A kerülete így 2,07 m. A pedált 80szor tekerte körbe, de a kerék ezalatt 160szor fordult körbe (44 fog elől, 22 fog hátul).
160 * 2,07 = 331,58 m (ennyi a telek kerülete)
A telek egyik oldala 3x, mert 3szor annyit kellett tekernie, a másik oldala pedig x. Felírod az egyenletet:

2*3x+2*x = 331,58
8x=331,58
x=41,44

Az egyik oldal tehát kb. 41 m, a másik pedig 41*3=123
0