Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek Mertan2

Főoldal » Általános iskola » Matematika
447
19es..
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A téglatest méretei: szélessége: 4 cm, hosszúsága: 8 cm, magassága: 5 cm
a) az összes él összege?
Ha magunk elé rakunk egy téglát, akkor észrevehetjük, hogy minden egyes méretből 4 db van.
Vagyis az összes él hossza: 4*(4+8+5)=4*17=68 (cm)
b) a összes határoló lap összege (téglatest felszíne)
A feladat ugyan az, mint az előbb. Tegyük magunk elé a téglát és nézzük meg, hogy milyen lapok határolják, és azok hányan vannak. :)
Van két oldal, aminek a méretei: 4 cm és 8 cm.
Van két oldal, aminek a méretei: 5 cm és 8 cm.
Van két oldal, aminek a méretei: 4 cm és 5 cm.
Tehát fel írhatjuk a következőt: 2*(4*8+5*8+4*5)=2*(32+40+20)=2*92=184 (cm²)!
0