Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tudna ebben segíteni?

Főoldal » Középiskola » Matematika
755
5.) Bontsd tényezőkre:

a.) x²-8x+7
b.) 3x²-x+2

6.)
Határozd meg az m-t úgy,hogy az alábbi egyenletnek két egyenlő gyöke legyen x²-m+4=0


Fontos lenne,előre is köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
5. a) `x^{2}+8x+7 = x^{2}-x-7x+7 = x*(x-1)-7(x-1) = (x-1)(x-7)`
b) `3x²-x+2 = (x - 1) • (3x + 2)`
Módosítva: 7 éve
0

6. `x²-m+4=0`
`D=0^{2}-4*1(-m+4)`
`D=4m-16`
{m>4, m=4, m<4}
0