Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítség! A

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
631
Megtudja oldani ezt valaki?
Esetleg LT spice-val is és nélküle is
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
Ehhez csak a MOSFET karakterisztikáját kell tudni:
`I_{DS}=I_{DSS}*((V_{GS}-V_K)/V_K)^2`

Behelyettesítve a feladatban megadott értékeket:
`500=I_{DSS}*((10-1)/1)^2`

Innen kijön, hogy `I_{DSS}~~6.17\text{mA}`. Ezután már bármilyen vezérlőfeszültséghez meg tudjuk mondani az áramot. `V_{GS}=5\text{V}` esetén:
`I_{DS}=6.17*((5-1)/1)^2~~99\text{mA}`

Itt egy online szimulátor:
http://www.falstad.com/circuit/circuitjs.html?cct=$+1+0.000005+10.20027730826997+50+5+50%0AR+960+416+960+336+0+0+40+12+0+0+0.5%0Af+880+432+960+432+0+1+0.012346%0Ag+960+448+960+512+0%0AR+880+432+880+384+0+0+40+5+0+0+0.5%0Ao+1+64+3+4099+20+0.8+0+1%0A
0