Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Terület

Főoldal » Középiskola » Matematika
551
4238 b
Egy háromszög területe
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A háromszög belső szögeinek összege 180°. Tehát tudjuk, hogy α=90°, azaz derékszögű háromszögről van szó.
Ez azt jelenti, hogy b*c/2-vel számolható a terület.
sin β = b/a, ebből meg van a 'b', és sin γ = c/a, ebből meg van a 'c'.
0