Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tudtok segíteni matek tételek kidolgozásában?

Főoldal » Középiskola » Matematika
1548
8-os vagyok és a gimi ahova jelentkezek szóbeli felvételit is kér.
Itt vannak a tételek:
http://szilagyi-eger.hu/3/images/upload/_cikkek_letoltheto_allomanyai/felv_tudnivalok_2017/matem22017.pdf
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Segítség!!!!!!!
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

8
Nem kell félned ennyire a szóbelitől, nem neked kell önállóan percekig beszélned, tesznek fel viszonylag egyszerű kérdéseket és meg kell oldanod 1-2 könnyebb feladatot. A témaköröket persze nézd át, hogy az alapfogalmak nagyjából meglegyenek, valahogy azért beszélned is tudni kell. :)
1

1. tétel: http://www.matekfelvi.hu/halmazok.html Szerintem ebben minden benne van

2. tétel:
N={természetes számok}={0; 1; 2; 3; 4; ...}
Természetes számoknak a véges halmazok számosságát kifejező számokat nevezzük.
A természetes számok halmaza zárt az összeadásra és a szorzásra nézve.
Z={egész számok}={... ; -2; -1; 0; 1; 2; 3; ...}
Egész számoknak a természetes számokat és ellentettjüket nevezzük.
A egész számok halmaza zárt az összeadásra, a kivonásra és a szorzásra nézve.

Q={racionális számok}={két egész szám hányadosaként felírható számok, ha az osztó nem 0}
Racionális számok az egész számok, közönséges törtek, véges tizedes törtek és a végtelen szakaszos tizedes törtek.
A racionális számok halmaza zárt az összeadásra, a kivonásra, a szorzásra és az osztásra nézve.
Q*={irracionális számok}=}={két egész szám hányadosaként NEM felírható számok}
Irracionális számok a végtelen nemszakaszos tizedestörtek.
Legismertebb irracionális számok pl. a π, a gyök 2.
R={valós számok}=QUQ*
A valós számok az egész számegyenest folytonosan kitöltik.

3. tétel: http://tudasbazis.sulinet.hu/hu/matematika/matematika/matematika-9-osztaly/legnagyobb-kozos-oszto-legkisebb-kozos-tobbszoros/lkkt-fogalma-kiszamitasi-modja

Most ennyire volt időm, majd később még keresgélek a többihez is. És ahogyan az előttem szóló mondta, tényleg ne parázz rajta. Nem olyan nehéz. Ha a fogalmakkal tisztában vagy, és csinálsz néhány gyakorló feladatot, akkor sima ügy lesz az egész.
1

1. Halmazok, halmazműveletek http://math.uni-pannon.hu/~leitolda/halmazok.pdf
2. Számhalmazok http://sefmatek.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=1130251
Számegyenes: http://tudasbazis.sulinet.hu/hu/matematika/matematika/matematika-5-osztaly/szamok-ellentettje/a-szamegyenes-tulajdonsagai
3. Legkisebb közös többszörös: http://www.bethlen.hu/matek/mathist/forras/Legkisebb_kozos_tobbszoros.htm
Legnagyobb közös osztó: http://www.bethlen.hu/matek/mathist/forras/Legnagyobb_kozos_oszto.htm
4. Prímszámok, összetett számok: http://www.tankonyvtar.hu/hu/tartalom/tamop425/0038_matematika_Mako_Zita_Teglasi_Ilona-Indoklas_es_bizonyitas/ch05s02.html
Oszthatósági szabályok: http://www.matekfelvi.hu/oszthatosagiszabalyok.html
5. Hatványozás azonosságai: http://www.bethlen.hu/matek/mathist/forras/Hatvanyozas_azonossagai.htm
Hatvány fogalma, elnevezései: http://www.bethlen.hu/matek/mathist/forras/Hatvany_fogalma_egesz_kitevore.htm
6. Másodfokú függvény: http://www.bethlen.hu/matek/mathist/forras/fuggveny_masodfoku.htm
Elsőfokú függvény: http://www.bethlen.hu/matek/mathist/forras/fuggveny_elsofoku.htm
7. http://www.bethlen.hu/matek/mathist/forras/tengelyes_tukrozes.htm
Tengelyesen szimmetrikus alakzatok: makrane.lapunk.hu/tarhely/.../tengelyesen_szimmetrikus_alakzatok.doc
8. http://www.bethlen.hu/matek/mathist/forras/Kozeppontos_tukrozes.htm
Középpontosan szimmetrikus alakzatok: http://makrane.lapunk.hu/tarhely/makrane/dokumentumok/kozeppontosan_szimmetrikus_alakzatok.doc
9-10. http://www.tantaki.hu/matek/a_haromszogek
11. https://hu.wikipedia.org/wiki/A_háromszög_beírt_köre_és_hozzáírt_körei
12. http://users.atw.hu/bbalazs08/matek/13%20tétel.htm
13. http://www.bethlen.hu/matek/mathist/forras/szogparok.htm
14. http://tudasbazis.sulinet.hu/hu/szakkepzes/faipar/muszaki-abrazolas-alapjai/negyszogek/negyszogek-csoportositasa
15. http://www.bethlen.hu/matek/Mathist/Forras/Negyszogek_osztalyozasa.htm
16. http://www.amatematika.hu/a_trapez
17. http://szamtan.ingyenweb.hu/keret.cgi?/szabalyok/szabalyok_d/deltoid_szerkesztese.htm
18. http://szamtan.eu/szabalyok/szabalyok_p/paralelogramma.htm
19. https://erettsegisegedlet.blogspot.hu/2007/12/hromszgek-nevezetes-vonalai-pontjai-s.html
20. http://fizika.mechatronika.hu/matek/geo1/kor.doc
21. http://puska.mindenkilapja.hu/html/18327005/render/kepletek
1

Remelem segìt
1

Csatoltam képet.
1

Csatoltam képet.
1

Csatoltam képet.
1

Csatoltam képet.
1