Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Gömb

Főoldal » Középiskola » Matematika
574
Van egy gömb amiben 12 cm-ig van víz és az átmérője 8 cm, ha beledobunk egy labdát akkor 1 cm-re megnő a víz (13 cm), mekkora a sugara a gömbnek?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Hengeres gömb
0

Azt hiszem ez egy körhenger :-)
amelyben a víz térfogata 12 cm-es vízmagasság esetén (V=r2·π·m) vagyis V1=42·π·12 cm³∼603,2 cm³
ha a víz magassága 13 cm, akkor a térfogat V2=42·π·13 cm³∼653,5 cm³
vagyis a bedobott gömb, ha a víz teljesen ellepi V2-V1 ∼ 50 cm³
A gömb térfoga V=4/3·r3·π ⇒ (50·3)/(4·π)=r3
Ami alapján r ∼ 2,3 cm
Módosítva: 7 éve
1