Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek SOS

Főoldal » Középiskola » Matematika
475
Egy autó t óráig megy v km/h-val, utaná (t+1) óráig (v-3) km/h-val.
Számold ki a megtett távolságot.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A mozgást két részre bonthatod. Mindkét részben a mozgás egyenes vonalú egyenletes, ezért az alattuk megtett útra az `s=v*t` képletet használhatod.
`s_{1}=v_{1}*t_{1}=v*t`
`s_{2}=v_{2}*t_{2}=(v-3)*(t+1)=vt-3t+v-3`
`s=s_{1}+s_{2}=vt+(v-3)(t+1)=2vt+v-3t-3=` stb...
Még jó pár különböző módon ki lehet emelni és felírni ugyanezt, de azoktól nem lesz egyszerűbb. Gondolom ezek közül gondol valamelyikre a feladat. Ha nem jól értelmeztem, akkor írj.
0