Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia

Főoldal » Középiskola » Kémia
1014
Röviden a tömegszámítást el tudnátok magyarázni? A képlet meg ezek mennek csak maga a kivetelezés nem. Előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

4
Szia!

Lehetne kissé pontosabban? Milyen tömeg számítása lenne a kérdés?
0

Ez igazából nem házi lenne hanem holnap írunk belőle és azokat nemtudom hogy melyik az oldott anyag, oldószer, oldat. A számolás és a képlet az megy.
0

A tankönyved hátoldalán van egy periódusos rendszer. Az elemek neve alatt van egy szám.
Pl. O mint oxigén alatt van a 16-os szám. Ez azt adja meg, hogy egy mól oxigén hány gramm.
Ha van egy egyenlet:
H2O Akkor tudjuk, hogy az 2 Hidrogén és egy Oxigénből áll. Egy mól hidrogén 1 gramm tehát 2 mól 2 gramm. Egy mól oxigén pedig 16 gramm. 2 gramm + 16 gramm = 18 gramm.

Tehát annyi a lényege, hogy kikeresed a rendszerben az elemet és az egyenletben használt mennyiségével megszorzod a tömegét.
0

Szia!

Értem. Az oldat (pl a tea, sós víz,stb) két dologból áll. Oldószerből és oldott aynagból. oldószer általában az az anyag, amiben feloldod az oldott aynagot (többnyire víz), az oldott anyag pedig az, amit feloldasz (só, cukos, stb).
Ha mondjuk összekeversz 50g vizet és 10 sót, akkor a víz lesz az oldószer és a só az oldott anyag. ilyenkor az oldatod tömege az oldószer és az oldott anyag tömegének összege, tehát 50+10=60g. Így a só tömegszázaléka a só tömege osztva az OLDAT tömegével: 10+60=0,166, azaz 16,6%.
0