Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia 9.osztály

Főoldal » Középiskola » Kémia
595
A 19., 20., feladatokat hogy tudom kiszamolni?
Koszonom a segitseget.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kémia
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
19. 1 mol 6*1023 db molekula, Mlevegő=29 g/mol
2g oxigén: n=m/M=2/32=0,0625 mol
MO2=32g/mol
Mol. száma: 0,0625*6*1023=3,75*1022
Rel. sűrűség: 32/29=1,103
2 mol hidrogén: MH2=2 g/mol
mol. szám: 2*6*1023=1,2*1024
Rel. s: 2/29=0,07
49 dm³ standardállapotú nitrogén: n=V/Vm=49/24,5=2
Mol. sz: 2*6*1023=1,2*1024
R. s: 28/29=0,97 (MN2=28 g/mol)
2g szén-dioxid: MCO2=44 g/mol n=m/M=2/44=0,045 mol
Mol. sz: 0,045*6*1023=2,7*1022
Rel. s: 44/29=1,52
2g metán: MCH4=18 g/mol n=m/M=2/16=0,125 mol
Mol. sz: 0,125*6*1023=7,5*10²²
Rel. s: 16/29=0,55
2 cm³ víz: MH2O=18 g/mol 1 cm³=1g 2 cm³=2g
n=m/M=2/18=0,111 mol
Mol. sz: 0,111*6*1023=6,67*1022

20. (Itt ha kell bővebb kifejtés, akkor nyugodtan írj)
a) >
b) <
c) =
d) >
e) =
Módosítva: 7 éve
0