Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Irodalom

307
Mink a suliban a Toldi-t kaptuk házi olvasmányként és a második szempont az, hogy "ez a rész tetszett a legjobban" amire én nem tudok választ adni hisz az egész történet tetszett. És ezért kérem segítsetek! Sűrgőssen
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Irodalom

Válaszok

1
A történetből kiválasztasz egy olyan részt, ami nagyon tetszett, és azt leírod. Például nekem kifejezetten a közepe tetszik, ami így szól:

"Miklós menekülése közben nagy vihar támad, az egyik üldöző vitézt villám sújtja agyon. György átázott seregével visszafordul; a célját most sem érte el. Miklós három napi vándorlás után Pest alá, Rákos mezejére ér. Egy temető mellett haladva jajgatást hall: egy friss sírra boruló asszony két fiát gyászolja, akiket egy cseh ölt meg a Duna szigetén. Miklós megfogadja, hogy bosszút áll a két fiúért. Az özvegytől megtudja, hogy Budán egy cseh bajnok magyar vitézeket hív ki viadalra; már sokukat megölte, tegnap már senki nem mert kiállni ellene; holnap reggel is biztosan ott lesz a szigeten és várja a bajvívót. Miklós nagy elhatározással Pest városába indul..."

Gondolom saját szavaiddal kell leírni, szóval ezt lerövödítheted és leírhatod, ha neked is tetszik, ha pedig nem, akkor kiválasztasz egy olyan részt, ami tetszik, és röviden leírod.
0