Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Általános iskola » Fizika
592
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Azt ugye már itt leírtam, hogy mennyi hő kell ahhoz, hogy felmelegítsd olvadáspontig.
https://ehazi.hu/q/17831

Az olvadáshő megmondja, hogy mennyi hő kell ahhoz, hogy megolvassz 1 kg-ot az adott anyagból. Ha 10 kg-od van, akkor 10-szer annyi hő kell hozzá.
`\DeltaE=272\frac{kJ}{kg}*10\ kg=2720\ kJ`

Ezt kell hozzáadnod a felmelegítéshez szükséges hőhöz, ami a másik válaszom alapján `6795000\ J=6795\ kJ`
`6795\ kJ+2720\ kJ=9515\ kJ`
Módosítva: 7 éve
1