Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kélek sürgős!!

Főoldal » Középiskola » Fizika
1162
Gépkocsi 3m/s² gyorsulással gyorsul 24m-es úton.
Mekkora végsebességet ér el?
Ha az elért sebességgel még 7s-ig egyenes vonalú egyenletes mozgást végzett, még mekkora utat tett meg?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Egyenes vonalú egyenletesen gyorsuló mozgásra:
`s=\frac{1}{2}a*t^{2}\Rightarrow t=\sqrt{\frac{2s}{a}}=4\ s`
`v_{t}=a*t=12\frac{m}{s}`

Egyenes vonalú egyenletes mozgásra:
`s=v*t=12\frac{m}{s}*7\ s=84\ m`
Módosítva: 7 éve
1