Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tudna segíteni??

Főoldal » Középiskola » Matematika
557
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
12)
Egy halmaz módusza a legtöbbet előforduló eleme. A grafikonon egyértelműen látszik, hogy a legtöbbet előforduló elem a közepes, azaz a 3-as lesz, tehát az osztályzatok módusza 3.
Egy számhalmaz mediánja a rendezett halmaz középső eleme (páros elemszám esetén a középső két elem átlaga). Mivel a diagram rendezve van (12 órától, óramutató járásával megegyezően), ezért a halmaz közepén a 6 óránál lévő elem lesz, ami ebben az esetben közepes. Az osztályzatok mediánja 3

11)
Az eredeti egyenes képlete: `x+3y=4`
Ezt átrendezheted úgy, hogy `y` `x` függvénye legyen:
`3y=-x+4`
`y=\frac{-x+4}{3}=\frac{-1}{3}x+\frac{4}{3}`
Ezzel párhuzamos az összes megegyező meredekségű lineáris függvény által meghatározott egyenes. Legyen ezeknek a képlete: `y=\frac{-1}{3}x+b`
Tudod, hogy ez a függvény áthalad az (1;3) ponton azaz `x=1` helyen `y=3` értéket vesz fel. Ezeket behelyettesítve a fentebbi függvénybe:
`3=\frac{-1}{3}*1+b\qquad (+\frac{1}{3})`
`3\frac{1}{3}=b`

Tehát az új egyenes képlete `y=\frac{-1}{3}x+\frac{10}{3}`
0