Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Rozi

Főoldal » Középiskola » Matematika
1131
Rozi egy 3 cm belso sugarú gomb alakú üvegcseben tarolja kedvenc fuszeret az orolt fahejat....a fahejbol1 kg 6 dl terfogatu...Mennyi a teli üveg tömege ha az ures uveg 10 dkg-os?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`\frac{1\ kg}{6\ dl}=\frac{10\ kg}{6\ l}=\frac{10\ kg}{6\ dm^{3}}=\frac{10\ g}{6\ cm^{3}}=\frac{10}{6}\frac{g}{cm^{3}}`

`r=3\ cm`
`V=\frac{4\pir^{3}}{3}=\frac{4\pi*3^{3}}{3}=4\pi*3^{2}=36\pi\ cm^3`

`10\ dkg=100\ g`
`m=100\ g+(36\pi\ cm^{3}*\frac{10}{6}\frac{g}{cm^{3}})=100+60\pi\approx288.5\ g`
0