Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Gömb

Főoldal » Középiskola » Matematika
1183
Egy gömb alakúra felfújt legballon felulete 27 negyzetmeter ...mekkora a gomb terfogata?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A gömb felülete: `A=4\pir^{2}=27\ m^{2}`
Átrendezés után: `r=\sqrt{\frac{27}{4\pi}}\approx1.46`
A gömb térfogata: `V=\frac{4\pir^{3}}{3}\approx13.19\ m^{3}`
Módosítva: 7 éve
0