Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Függvények 12.osztaly, lottoszamok

Főoldal » Középiskola » Matematika
452
Valaki tud segíteni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
5)
f(x) értéke azoknál az x-eknél 0, ahol a függvény görbéje metszi az x-tengelyt. Ez alapján `x_{1}=-3\qquadx_{2}=0\qquadx_{3}=3`

6)
Egy szám akkor osztható 9-cel, ha a számjegyeinek összege osztható 9-cel. `11+35+48+83+70=247`. 247 9-es maradéka 4, tehát 5-tel kell növelni, hogy osztható legyen 9-cel. A hiányzó számjegy az 5.
0

Ha esetleg nem tudnánk a 9-cel való oszthatóságot, így is gondolkodhatunk; a számok összege akkor a legkisebb, hogyha az utolsó szám a 70, és a legnagyobb, hogyha 79. Az első esetben a számok összege 247, a második esetben 256. Ha ezeket elosztjuk 9-cel, akkor ~27,4-et és ~28,4-et kapunk. A két szám közé egyedül a 28 esik, ami egész, tehát a számok összege 28*9=252 kell, hogy legyen. 252-247=5, tehát a hiányzó számjegy az 5-ös.
1