Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek csemege

Főoldal » Középiskola » Matematika
565
Sziasztok!
Elhoztam nektek a feladatsoraimból azokat, amiket nem kell megcsinálni.
Azt is látom,hogy pontokat lehet kapni egy válaszért.
Aki meg szeret matekozni annak nem állok az útjába. :)

Sok szerencsét kívánok a feladatok megoldására! További szép délutánt! Köszönöm a segítséget!

Peace, love, unity! :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

4
14)
A gondolt számot elnevezném `x`-nek!
Így a feladat a következőt kéri: `x+2x+3x+4x < 50 => 10x < 50 => x < 5`, így `x` lehet 1, 2, 3, 4
0

A sor: x-y: 2/3-5
2-15/3
-13/3

xy: 2/3*5
2/3*5/1
2*5/3*1
10/3

x:y: 2/3:5
2/3*1/5
2/15
0

15)
A motorok számát nevezzük el `m`-nek, az autók számát nevezzük el `a`-nak
Akkor a következőket tudjuk:
`m+a=35 => a=35-m` valamint `2*m+4*a=120`
A megoldásunk a két egyenlet közös megoldása lesz. Ezt elérjük, ha az elsőből kifejezett `a`-t behelyettesítem a második egyenletbe!
`2*m+4*(35-m)=120` felbontom a zárójelet
`2m+140-4m=120` összevonom, amit lehet
`140-2m=120` átrendezem az egyenletet
`2m=20` mindkét oldalt osztom 2-vel
`m=10`
Vagyis már tudjuk is, hogy 10 darab motor van a téren. Mennyi autó? 35-10 db, vagyis 25 autó!

0

B sor: x: 8/5:(-4/3)
-8/5*3/4
-2/5*3
-6/5

x-y: -6/5-4/3
-18+20/15
-38/15
0