Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Koszinusztètel

Főoldal » Középiskola » Matematika
811
A 2978-ast ha valaki tudja akkor köznyelvben legyenszives kèpletekkel le tudná vezetni.. :/
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika, paralelogramma, trigonometria, Koszinusz, Koszinusztètel
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Terület=a*b*sinα
457,6=14,2*b*sin32,03 b=66,83
β=180-α=180-32,03=147,97
Ha a hosszabbik átlót behúzod, akkor keletkezik egy háromszög melynek ismert két oldala (a és b a paralelogramma oldalai) és az általuk közbezárt szög (β). Koszinusztétellel meghatározható a harmadik oldal (a hosszabbik átló)
e^2=14,2^2+66,83^2-2*14,2*66,83*cos147,97
e=77,24
0