Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérdések fizika

Főoldal » Általános iskola » Fizika
742
Köszi a választ!!! Nagyon sürgős!!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
A fajhő azt jelenti, hogy mennyi hő kell az adott anyagból 1 kg 1 Kelvinnel való melegítéséhez. Neked van 10 kg-od, tehát annak az 1 fokkal való melegítéséhez 10-szer annyi hő kell. Emellett nem 1 Kelvinnel kell melegítened, hanem 1500 Kelvinnel, ami 1500-szor annyi hőt jelent. Így a végeredményed úgy néz ki, hogy `453\frac{J}{kg*K}*10\ kg*1500\ K=6795000\ J=6.795\ MJ`
Innen jön a képlet, amit valószínűleg ismersz, hogy `\DeltaE=c*m*\DeltaT` (Az energiaváltozás itt az anyag felmelegítéséhez szükséges hő)
0