Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1001
5cm magas egyenes hasáb ,amelyenek olyan rombusz,amelynek két átlója 4,2cm és 5,6cm hosszú. Mekkora a felszíne és a térfogata?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Rombusz átlói merőlegesen felezik egymást.(legyenek ezek e és f) Ezért ha behúzod a két átlót, akkor keletkezik egy derékszögű háromszög, melynek befogói a két átló fele, átfogója pedig a rombusz oldala (a)
Pitagorasz tétel: a^2=2,1^2+2,8^2 a=3,5
Térfogat=alaplap terület*magasság=1/2*e*f*m=1/2*4,2*5,6*5=61,6
Felszín: 2*alaplap+4*téglalap (oldalai magasság és a rombusz oldala)
Felszín=2*1/2*4,2*5,6+4*3,5*5=93,52
1