Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika Egyenletesen változó mozgás számolása

Főoldal » Középiskola » Fizika
658
Grafikon és szöveg: https://imgur.com/a/ESlWWkH

Gondolom az első résznél 20/2*1^2 azaz 10 métert tesz meg,
2.nál 20*2 azaz 40 méter.
4.nél 1,5*-10 azaz 15 métert.
Ez eddig 65 métert és megoldásban 77,5 méter jön ki, 12.916m/s és 42,5m elmozdulásra.

A 3. részt milyen képlettel kéne számolni, h kijöjjön 12,5 méter?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
0-1 s között jól számoltál `0`-ról `20 m/s`-ra gyorsítok a megtett út `10 m`.
1-3 s között `2s*20m/s=40m`
3-4 s között lassítottam `20 m/s`-ról `0 m/s`-ra megtett út `10m`.
Eddig mentünk `60 m`-t
És most jön a móka! Innentől hátrafelé megy a test!
4-4,5 s között `0`-ról `-10 m/s`-ra gyorsulok, és a megtett út `2.5 m`, az elmozdulás `-2.5m`!
4,5-6 s között megtett út `1,5s*10m/s=15m`, de az elmozdulása `-15m`.
Összesen: `10m+40m+10m+2,5m+15m=77,5m`
Az átlag sebessége: `77,5m_/6s=12,916 m/s`
Az elmozdulása: `10m+40m+10m-2,5m-15m=42,5m`
0