Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tudna ebben segíteni?

Főoldal » Középiskola » Matematika
1214
1.)
Határozzuk meg az m paraméter értékét úgy,hogy az x²+MX+1=0 egyenletnek:

a.) egybeeső gyökei legyenek;. b.) Különböző válós gyökei legyenek; C.). Ne legyen valós gyöke.

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
x2+mx+1=0 //Használjuk a D=b2-4ac diszkriminánst.
D=m2-4*1*1
D=m2-4
{ m2 - 4 > 0 }
{ m2 - 4 = 0 }
{ m2 - 4 < 0 }

És a végső eredmények:
{m ∈ [- ∞ , -2] ∪ [2, + ∞] -> 2 valós megoldás
m₁ = -2, m₂ = 2 -> 1 valós megoldás
m ∈ [-2, 2] } -> nincs valós megoldás

//Nem tudom, így kell-e, remélem igen, ha nem, akkor javítsatok ki :)

0