Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika ,nyomást kell számolni

Főoldal » Középiskola » Fizika
612
A szamos jege adott időpontban csak 30000 Pa nyomást bír el.Lepeskor a legkisebb talp felület 150cm2.Legfeljebb mekkora súlyú ember mehet a jégre ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Azt tudjuk, hogy

`p` = `(Fny)/A`

Adott a nyomás: `p = 30000 Pa`
És a felület nagysága: `A = 150 cm² = 0,015 m²`

Ezeket beírjuk a betűk helyére, és a kapott egyenletet megoldjuk. Innen menni fog?
Módosítva: 7 éve
0