Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek1

Főoldal » Középiskola » Matematika
437
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Két halmaz Descartes-szorzata az a két halmaz elemeinek összes lehetséges párosítását tartalmazza.
`A=B=\{0;1;2\}`
`A\timesB=`
`\qquad\qquad0\qquad\qquad1\qquad\qquad\quad2`
`0\quad(0;0)\quad(0;1)\quad(0;2)`
`1\quad(1;0)\quad(1;1)\quad(1;2)`
`2\quad(2;0)\quad(2;1)\quad(2;2)`
`A\timesB=\{(0;0);\quad(0;1);\quad(0;2);\quad(1;0);\quad(1;1);\quad(1;2);\quad(2;0);\quad(2;1);\quad(2;2)\}`

Ha ezt megszorzom még egy másik halmazzal, akkor azt értelmezhetem úgy, hogy "kiterjesztem a térbe", tehát az elemszáma "szélesség"*"hosszúság"*"mélység", vagy matekosabban `|(A\timesB)\timesC|=|A|*|B|*|C|`, ami ebben az esetben 4*4*4=64
0