Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kèt ládában56 kg alma van.Ha az elsőaládábóláthelyeznek 4 kg almát a második ládában .akkor a kèt ládábanegyenlő menyisègű alma lesz hány kilogram alma volt eredetilek a ládákban külön-külön

Főoldal » Általános iskola » Matematika
622
Ès ebből menyi jon ki
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Az egyik láda tartalmát hívjuk X-nek, a másik láda tartalmát Y-nak!
Felírhatom a következő egyenleteket:
I. X+Y=56
II. X-4=Y+4 => X=Y+8
II-t behelyettesítem I-be:
(Y+8)+Y=56
2*Y+8=56
2*Y=48
Y=24 => X=32
Az egyik ládába 32 kg, a másik ládába 24 kg alma van!
0

Nem biztos hogy tanultátok már az egyenletrendszereket, ezért itt egy másik megoldás. Tudod, hogy most a két ládában ugyanannyi van. Mivel nem adtál hozzá almákat kívülről, most is ugyanúgy 56 kg van a kettőben összesen. Ez azt jelenti, hogy mindkettőben 28 kg van. Ha most visszaviszed azt a 4 kg-ot az eredeti helyére, akkor az egyikből elveszel 4-et, a másikhoz hozzáadsz. Ebből következik, hogy az egyikben eredetileg 28+4 = 32 kg volt, a másikban 28-4 = 24 kg.
0