Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hogy tudom megcsinálni?

Főoldal » Középiskola » Kémia
487
Mekkora a moltörtje a hangyasavnak (HCOOH) abban az oldatban, amely rá nézve 31,78 tömeg%-os? Mr(HCOOH)=46,03; Mr(H2O)=18,02; ρoldat=1,0735 g/cm3;ρ(HCOOH)=1,2203 g/cm3; és ρ(H2O)=0,9972 g/cm3
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kémia, összetételszámítás
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
Sűrűség nem kell

Oldat: 31,78 g hangyasav, 68,22 g víz
molra átszámolva: 0,69 mol hangyasav, 3,79 mol víz. A mólokat összeadva 4,48 mol

A hangyasav moltörtje: 0,69/4,48 = 0,154
0