Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hogyan tudom megcsinálni? (kémia)

Főoldal » Középiskola » Kémia
779
Hány köbcentiméter vízhez kell hozzámérni a számított mennyiségű glicerint (HOCH2CH(OH)CH2OH)ahhoz, hogy 100,0 gramm,glicerinre nézve 10,74 mol/kg molalitású (Raoult koncentrációjú) oldatot kapjunk? Mr(HOCH2CH(OH)CH2OH)=92,11; Mr(H2O)=18,02; ρoldat=1,0459 g/cm3;ρ(HOCH2CH(OH)CH2OH)=1,2611 g/cm3; és ρ(H2O)=0,9975 g/cm3;
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kémia, összetételszámítás
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
molalitás: 1 kg oldószerben hány mol oldott anyag van.
itt:
1 kg vízben 10,74 mol glicerin van. ez 10,74*92,11=989,26 g glicerin
Az oldat össztömege 1989,26 g.
1989,26 g oldat -> 1000 g víz, 989,26 g glicerin.
100 g oldat -> 100/1989,26*1000 = 50,27 g víz
ennek a térfogata V= m/ró = 50,27/0,9975 = 50,4 cm³
0