Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Németre kéne lefordítani!

802
Kell egy német fogalmazást írnom a mobiltelefon hasznos és káros hatásairól. Nagyon nagy segítség lenne ha legalább néhány mondatot lefordítana valaki.
Írtam magyarul egy szöveget:
Manapság a fiatalság körében nagyon elterjedt a mobiltelefon használata. A modernkor vívmányai sok esetben hasznosak az emberiség számára, ugyanakkor káros hatásai is láthatók az újabb generációk körében.
A mobliozás lehet hasznos, vagy káros,  attól függően hogy mire használjuk. A mobil eredeti funkciója, a telefonálás mellett rengeteg alkalmazás készült annak érdekében hogy megkönnyítsék a mindennapjainkat.
Az internet egyik legnagyobb előnye a villámgyors információszerzés. Ha valamit nem tudunk, csak beírjuk a keresőbe és pillanatokon belül megtaláljuk a keresett adatot. Vagy ha valamiről többet szeretnénk megtudni akkor az interneten keresztül rengeteg érdekességet találhatunk az adott témáról. Ugyanakkor hallgathatunk zenét, nézhetünk filmeket, meccseket,manapság szinte az összes vers is megtalálható az intereneten,sőt még egyes könyvek is. Viszont ennek káros hatása hogy a fiatalok egyre kevesebbszer vesznek kézbe könyveket, aminek azért megvan a maga varázsa. . A google maps segítségével eljuthatunk bárhova anélkül, hogy ismernénk az adott környéket. A telefonok kameráival jó minőségű képeket, videókat is készíthetünk, amiket nézegetve szép  emlékeket idézhetünk fel. A telefonba bármit bejegyezhetünk, ha netalán nem lenne nálunk papír és ceruza.
Ugyanakkor megemlítendő,hogy a mobil segít a távol tartózkodó szeretteinkkel való kapcsolattartásban.
A legelszomorítóbb dolog az, hogy a mai fiatalok állandóan a mobilulat nyomogatják. Sokszor még az utcán is telfonoznak, ahelyett hogy s közlekedésre figyelnének, szinte már függővé válnak. Még akor is telfonoznak ha közösségben vannak. Sokszor egymás mellett mobiloznak, ahelyett hogy egymással beszélgetnének. Az instagram, Facebook, youtube nézegetésével órákat képesek eltölteni, ahol értelem nélküli tartalmakat néznek, és nem maradnak semmi értelmessel.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Német, fordítás
0
Középiskola / Idegen nyelv

Válaszok

1
google fordító
-2