Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek kérdés házi

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1205
3 egyetemista meglát egy órát a kirakatban 30 forintért (fejenként 10 forint) és megbeszélik, hogy megveszik. Az órás eladja nekik és nevet a markába, mert átvágta őket, mert csak 25 forint az óra. Az inast elküldi 5 forinttal, hogy adja vissza a pénzt. Az inas zsebre rak 2 forintot, mert ugyebár az 5 nem osztható 3-mal. Igy az egyetemisták visszakaptak 1 forintot, 9 forintért (fejenként) vették az órát. Tehát 9*3=27. Az inasnál 2 forint van az 27+2=29. De hová tűnt az az 1 forint?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Valójában az eladónál. :)
Gondoljuk végig. Ha mind a hárman csak 8 forintot fizetnének, akkor az óra 24 forintba kerülne. De az órás mesternél valójában 25 forint van. 3*8+1=25 forint a mesternél, 2 az inasnál, az egyetemistáknál 3 forint, így összesen 30 forint.
0