Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Nyolcadikos matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
740
5cm magas egyenes hasáb amely olyan egyenlő szárú hárhomszög,amelynek alapja 6cm,magassága 4cm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Mi a kérdés?
0

Térfogat=alaplap területe* magasság (háromszög területe: alap*magasság/2)
Térfogat=5*(6*4)/2=60
Felszín: kell a háromszög harmadik oldala: ha berajzolod a magasságot, akkor egy olyan derékszögű háromszög keletkezik melynek befogói a magasság, és az alap fele, átfogója pedig a harmadik oldal (ez legyen b). Pitagorasz tételből: b^2=4^2+3^2 b=5
Felszín: 2*alaplap területe+3 oldalán lévő téglalap melynek oldalai 2 téglalap: magasság és b, a 3. téglalapnak pedig alap és magasság
Felszín=2*(6*4)/2+2*5*5+5*6=104
0