Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sorozatok

Főoldal » Középiskola » Matematika
546
4163 kép csatolva
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Mértani sorozatot kell használni (kamatos kamat)!
Azt tudjuk, hogy a₆=41,9 millió
a₂₀₀₃=a₂₀₀₂*1,011 => a₂₀₀₂=a₂₀₀₃/1,011
a₂₀₀₃=a₂₀₀₁*1,011² => a₂₀₀₁=a₂₀₀₃/1,011²
...
a₂₀₀₃=a₁₉₉₇*1,011⁵ => a₁₉₉₇=a₂₀₀₃/1,011⁵ => a₁₉₉₇=41,9/1,05622=39,67 (millió db)
Tehát 1997-ben 39,67 millió db gépkocsit gyártottak.
De menjünk tovább!
a₂₀₀₄=a₂₀₀₃*1,054
a₂₀₀₅=a₂₀₀₃*1,054²
...
a₂₀₀₇=a₂₀₀₃*1,054⁴ => a₂₀₀₇=41,9*1,054⁴=51,71 (millió db)
2007-ben 51,71 millió db autó gyártottak a világon.
0