Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Algebrai törtek

Főoldal » Középiskola » Matematika
550
3/a-1+2/a=
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Biztos, hogy ez a feladat?
`3/(a-1)+2/a`
Ezzel nem lehet sokat kezdeni, ösze lehet vonni egy törtté, de nem lesz szép eredménye:
`3/(a-1)+2/a=(3·a+2·(a-1))/((a-1)·a)=(5a-2)/(a^2-a)`
0