Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek hazi.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
502
Csatolom a fotot... 2-es feladat.
Nakem vahogy nem megy...
Van e valaknek valami otlete?
Koszi szepen!!!!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Jelölések: NT néptánc, ND népdal, SP spor!
Onnan kéne kiindulni, hogy hányan járnak két szakkörre.
NT=31
ND=29
SP=26
NT+ND=11
NT+SP=12
ND+SP=13
NT+ND+SP=?
Fel tudjuk írni a következő egyenletet:
31-(NT+ND)-(NT+SP)=31-11-12=8 DE figyeljük meg, hogy a közös részt (ahol mindhárom szakkörre járnak) kétszer vontuk le!
29-(NT+ND)-(ND+SP)=29-11-13=5 ITT is levontuk kétszer a közös részt
26-(NT+SP)-(ND+SP)=26-12-13=1
Ha most mindent összeadunk: 8+5+1+11+12+13=50 fő!
Ebből már tudjuk, hogy 7 fő jár mindhárom szakkörre. Innen visszaszámolva jön ki az alábbi ábra. Hiszen ha 7-en járnak mindhárom szakkörre, akkor csak két szakkörre járók rendre 11-7=4 fő, 12-7=5 fő és 13-7=6 fő. És akkor már csak azt kell kiszámolni, hogy egy-egy szakkörre 31-5-7-4=15 fő, 29-4-7-6=12 fő, 26-5-7-6=8 fő.
0