Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tudáspróba

Főoldal » Általános iskola » Matematika
765

4 kg almát x Ft ért vásárolunk.A körte kilója 20 Ft-tal drágább ,mint az almáé.
Írj képletet ,ami megadja,
a.)mennyibe kerül 10 kg alma
b.)mennyibe kerül 10 kg körte
c.)mennyit kell fizetni ,ha 12 kg almát és 9 kg körtét veszünk!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Ha 4 kg alma x forint, akkor 1 kg alma x/4 forint, így viszont a körte kilónkénti ára (x/4)+20 forint.

a) 10 kg alma ára (x/4)*10 = (10x/4)=2,5x forint
b) 10 kg körte ára ((x/4)+20)*10 = 2,5x+200 forint
c) 12 kg alma ára (x/4)*10 = 3x, 9 kg körte ára ((x/4)+20)*9 = 2,25x+180, így az egészért 3x+2,25x+180 = 5,25x+180 forintot kell fizetni.
0