Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Négyzetgyökös egyenletek

Főoldal » Középiskola » Matematika
685
Köszi a segítséget
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1a. x=36
1b. x=25
1c. nincs valós megoldás
2a. √(5-x)+3=x
5-x=(x-3)²
x²-5x+4=0
x=1 vagy 4, de ellenőrzéssel csak az x=4 jó
2b. √(x+2)+1=2x
x+2=(2x-1)²
4x²-5x-1=0 x=−0.175 vagy 1.425 ebből csak az x=1,425 jó
1