Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítsetek legyszi!

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
671
Sziasztok!

Megoldható ez a feladat L'Hospital - szabály alkalmazása nélkül esetleg?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

2
Igen, csendőrelvvel, de azzal sokkal körülményesebb, mint a L'Hospital-szabállyal.
0

Vagy ha tanultátok, hogy `lim_(x→0)sinx/x` határétéke 1, akkor
`lim_(x→1)(x+1)·(sin(x^2-1))/(x^2-1)=lim_(x→1)2·(sin(x^2-1))/(x^2-1)=2·lim_(y→0)siny/y=2`
1