Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mértan...

Főoldal » Általános iskola » Matematika
430
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
VP = gyök [ (6*gyök(3))² - (12/2)²] = gyök (108-36) =gyök (72) = 6*gyök(2)
NV (és MV) a szabályosság miatt ugyanekkora.
NP = (12/2) * gyök(2) = 6*gyök(2) (mert egy egyenlő szárú derékszögű háromszög átfogója).
VP = NV = NP ⇒ VPN háromszög szabályos ⇒ NVP szög 60°.
MVP háromszög kerülete = VP + MV + MP = 2*VP + AB = 12*gyök(2) + 12
0