Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Büntető dobás valószínűsége

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
538
A kosárlabdában bizonyos esetekben "1 plusz 1" büntetődobás jár a szabálytalan-
ságot elszenvedő félnek. Ez azt jelenti, hogy a játékos kap egy szabaddobást, és
ha ez sikeres, akkor még egyet. Tegyük fel, hogy a játékos egymástól függetlenül
0.6 valószínűséggel értékesíti a büntetőket. Adjuk meg a sikeres dobások számának
eloszlását, várható értékét és szórását!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Valószínűségszámítás, sürgős
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
Eloszlás:
P(0 sikeres dobás)=1-0,6
P(1 sikeres dobás)=0,6 · (1-0,6) vagyis az első dobás jó, a második rossz
P(2 sikeres dobás)=0,6 · 0,6

A várható érték és szórás ugye megy?
Pl. a várható érték: `E=0·P(0)+1·P(1)+2·P(2)`, stb.
0